Právě se nacházíte: SFŽP ČR > Akce a pozvánky > Detail akce

Sezóna se blíží, inspirujte se na Stavebním veletrhu v Brně

S dotacemi na úsporné bydlení poradíme na Stavebním veletrhu v Brně, foto: archiv SFŽP ČR
27. 2. 2019 09:00 - 2. 3. 2019 17:00
Výstaviště Brno
Nenechte si ujít Stavební veletrh Brno. S podtitulem „Stavte a bydlete chytře“ letos nabídne nejen přehled aktuálních trendů a úsporných novinek ve stavebnictví, ale představí také fungování chytrých technologií a inteligentní domácnosti.

Veletrh proběhne od 27. února do 2. března 2019 v areálu Výstaviště Brno. Opět to bude v úspěšné verzi „tři v jednom“, kdy souběžně se Stavebním veletrhem otevře své brány i veletrh Dřevo a stavby a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX.

Poradíme s dotacemi

Státní fond životního prostředí ČR bude během veletrhu k dispozici všem zájemcům o dotace rezortu životního prostředí. Naši odborníci poskytnou bezplatné poradenství k financování úsporných staveb z dotačních programů Nová zelená úsporám či Dešťovka. Seznámí vás s novinkami, poradí, jak vysoký příspěvek můžete získat, na jaká opatření, jak správně o něj požádat či  jakých chyb se vyvarovat.

Představí také pestrou škálu dotací z Operačního programu Životní prostředí. Ten nabízí evropské finanční prostředky zejména obcím, městům, organizacím veřejné i státní správy a různým dalším subjektům na zlepšení životního prostředí.

Každý den jiné téma doprovodného programu

Ujít byste si neměli nechat ani doprovodný program veletrhu. Tentokrát se pod záštitou ČKAIT zaměří každý den na jiné hlavní téma, k němuž budou připraveny zajímavé přednášky a diskuze:

  • středa 27. 2. / Hospodaření vodou – hospodaření s odpadní a dešťovou vodou, studny, vrty, dotace
  • čtvrtek 28. 2. / Požární ochrana – zaměřeno na rodinné domy, byty i bytové domy
  • pátek 1. 3. / Bezbariérové bydlení – úpravy bytu či rodinného domu pro pohodlný život ve stáří
  • sobota 2. 3. / Zdravé bydlení – zajištění dostatečné výměny vzduchu, plísně v domácnosti

Přednášky SFŽP ČR 

  • středa 27. 2. / 15:30–16:00 / Aktuální nabídka z dotačního programu Dešťovka / pavilon P, přednáškové molo

Pokud se potýkáte s nedostatkem užitkové vody a přemýšlíte, jak ušetřit za pitnou vodu, sáhněte po dotaci z programu Dešťovka. Přijďte si poslechnout, na co konkrétně můžete dotaci získat a kolik ušetříte.

  • čtvrtek 28. 2. / 10:00–14:00 / Stínicí technika v programu Nová Zelená úsporám

Přednáška v rámci konference MODERNÍ STÍNICÍ TECHNIKA s aktuálními údaji ohledně dotací na stínicí techniku v programu NZÚ. Dozvíte se také o akustických vlastnostech stínicích prvků nebo podíváte se na netradiční realizace.

  • pátek 1. 3. / 15:30–16:30 / Ušetřete s dotacemi na úsporné bydlení / pavilon P, přednáškové molo

Díky chytré rekonstrukci či stavbě rodinného domu můžete ušetřit statisíce. A to nejen na provozních nákladech. Rozpočet vám vylepší dotace rezortu životního prostředí z programů Nová zelená úsporám a Dešťovka. Přijďte si poslechnout, na co konkrétně můžete dotaci získat a kolik ušetříte.

Stavební veletrh Brno

Termín konání:  27. 2. – 2. 3. 2019
Místo konání:  Brno – Výstaviště, pavilony P, F a Z
Otevírací doba: 9.00-18.00 hod. (sobota 9.00-17.00 hod.)
Vstup po 15 hodině ZDARMA

Plánek Výstaviště Brno (pdf)

Více informací najdete na webu veletrhu.