Právě se nacházíte: SFŽP ČR > Akce a pozvánky > Detail akce

Buďte aktivní, navštivte FOR PASIV 2018

Stánek Nová zelená úsporám na veletrhu FOR PASIV, zdroj: archiv SFŽP ČR
8. 2. 2018 10:00 - 10. 2. 2018 17:00
PVA EXPO Praha-Letňany
Načerpáte inspiraci pro stavbu či rekonstrukci domu a přitom se dozvíte, jak ušetřit s dotací Nová zelená úsporám.

Populární veletrh FOR PASIV nabídne již po šesté za sebou na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha žhavé novinky v oblasti nízkoenergetického a pasivního bydlení. Představí ale i trendy ve využívání přírodních zdrojů, nových technologií a možnosti státních dotací na úsporné bydlení. K těm nejefektivnějším patří dotační program Nová zelená úsporám zaměřený na úspory energií v rodinných a bytových domech.

S aktuální nabídkou dotací z programu Nová zelená úsporám či Dešťovka vás seznámíme na stánku Státního fondu životního prostředí ČR. Najdete jej v hale 5, číslo stánku B13. Přijďte se zeptat, odpovíme na všechny vaše dotazy a poradíme s vyřízením dotací.

Nenechte si ujít ani atraktivní doprovodný program veletrhu. Letos se zaměří na dvě hlavní témata. Program s tématem Život v pasivním domě představí praktické rady a poznatky přímo od majitelů pasivních domů, druhé téma Zdroje tepla si bere na mušku alternativní zdroje energie.

Hned první den veletrhu se můžete těšit na slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Pasivní dům 2017. Vybrat ten nejlepší pasivní dům minulého roku můžete i vy, pro svého favorita hlasujte až do 31. ledna na stránkách www.pasivni-dum.cz.

V dalším nabitém programu si udělejte čas na přednášku s názvem Žijte lépe a levněji s našimi dotacemi. Na reálných příkladech vám ukážeme, že získat podporu není tak obtížné, jak se někdy tvrdí.

Třídenní veletrh doprovodí i další zajímavé akce. Úplnou novinkou bude 13. mezinárodní konference Centra pasivního domu s tématem Inovace pro nulové budovy, milovníky dřevěných materiálů potěší 3. ročník projektu CESTY DŘEVA zaměřený na dřevostavby či dřevěné konstrukce.

Zkrátka FOR PASIV za návštěvu stojí, nudit se rozhodně nebudete.

Program veletrhu probíhá ve spolupráci s Centrem pasivního domu, Státním fondem životního prostředí ČR a dalšími partnery. 

Stánek Nová zelená úsporám na veletrhu FOR PASIV 2018

KDE: PVA EXPO Praha, Beranových 667, 199 00 Praha Letňany
KDY: 8.-10. 2. 2018 (10:00-18:00, so – 10:00-17:00)

Plánek výstaviště (pdf)

DOPROVODNÝ PROGRAM

Pátek 9. 2. 2018 (16:30-17:30 hodin) a sobota 10. 2. 2018 (11:00-12:00 hodin)
Přednáška: Žijte lépe a levněji s našimi dotacemi
Místo konání: Hala 5, přednáškový sál 5 (plán výstaviště)

Vlastníte rodinný dům a přemýšlíte jak ušetřit? Využijte výhodných dotací od Státního fondu životního prostředí ČR. Nový rodinný dům v pasivním standardu vás vyjde s dotací až o 450 000 Kč levněji. A pokud přemýšlíte, čím v suchém létě zalévat zahradu a jak v domácnosti ušetřit za pitnou vodu, možná sáhnete po dotaci z programu Dešťovka. Přijďte si poslechnout, jak velkou dotaci můžete získat. Na reálných příkladech vám dokážeme, že to má smysl a že získat podporu není tak obtížné, jak se někdy tvrdí.

Více na  www.forpasiv.cz.