Právě se nacházíte: SFŽP ČR > Dotace a půjčky > Modernizační fond > Výzvy Modernizačního fondu > Detail výzvy

Výzva HOUSEnerg č. 1/2024 FN – Půjčky ze SFŽP ČR na spolufinancování projektů financovaných z programu Nová zelená úsporám

28.2.2024
Příjem žádostí: 15.3.2024 - 31.12.2026 Alokace: 5 000 000 000  Kč
Výzva podpoří vznik finančního nástroje na kofinancování projektů NZÚ Rodinné domy – Oprav dům po babičce formou půjčky od Státního fondu životního prostředí ČR ze zdrojů Modernizačního fondu se zapojením zdrojů bankovního sektoru.

Na co lze půjčku čerpat

Půjčka je poskytována bankám a stavebním spořitelnám za účelem poskytování zvýhodněných úvěrů fyzickým osobám pouze na schválené projekty komplexních renovací rodinných domů na kofinancování způsobilých výdajů stanovených výše uvedenou výzvou NZÚ Rodinné domy – Oprav dům po babičce, a to s cílem snížit konečnou spotřebu energie a docílit úspory primární energie z neobnovitelných zdrojů.

Kdo může o půjčku žádat

Podnikatelské subjekty s bankovní licencí od ČNB včetně stavebních spořitelen, které jsou také bankami podle § 1 zákona č. 21/1992 Sb., o bankách.

Výše příspěvku

Míra podpory je 50 % z celkové výše zvýhodněných úvěrů poskytnutých konečným příjemcům.

Celkový objem prostředků

5 miliard korun

Termíny

Zahájení příjmu žádostí: 15. 3. 2024 od 9:00 hod.
Ukončení příjmu žádostí: 31. 12. 2026 do 15:00 hod.

Výzva je vyhlášena jako nesoutěžní.

Další důležité informace

Podrobné podmínky podpory i způsob podání žádosti jsou uvedeny v textu výzvy.

Banky jsou povinny do textových propagačních materiálů finančního nástroje uvést informaci, že půjčka je spolufinancována ze zdrojů Modernizačního fondu prostřednictvím SFŽP.

Dokumenty ke stažení