Právě se nacházíte: SFŽP ČR > Tiskové centrum > Tiskové zprávy > Detail tiskové zprávy

 

Výroba filmu Planeta Praha byla podpořena z Norských fondů

01.08.2022   |   Tisková zpráva
Zveme vás na film Planeta Praha – fascinující dobrodružství zvířat a rostlin v metropoli. Planeta Praha s komentářem Jiřího Macháčka nabízí seznámení se s „obyvateli“ Prahy, které lidé doposud přehlíželi, a zároveň představuje více než padesát živočišných a rostlinných druhů. Film je určen pro diváky v každém věku a celým rodinám.

Za snímkem stojí režisér Jan Hošek, producent Radim Procházka a deset kameramanů v čele s Jiřím Petrem. „Film Planeta Praha krásně ukazuje, že příroda je všude kolem nás, přestože ji přehlížíme. Líbí se mi na něm, že nenásilně nabízí ojedinělý pohled na to, jak koexistuje příroda s městskou urbanizací, zvířata a rostliny si ve městě snaží najít svoje místo a my lidé si toho ani moc nevšímáme. Přitom je to velmi dobrodružný příběh,“ říká Jiří Macháček.

Premiéra filmu Planeta Praha: 4. srpna 2022

Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města. Vedle nás lidí tu žijí nečekaní zvířecí sousedé, jejichž každodenní dobrodružství filmaři zaznamenali díky nejmodernějším technologiím z výjimečné blízkosti. Kde se v Praze vzali majestátní mufloni? Co si počne slípka zelenonohá, které nutrie bere možnost ke hnízdění? Do jaké zimní skrýše se na Petříně schová roztomilý plch? A co roháč, najde svou partnerku v nočním reji zahradní restaurace? Vydejte se na vzrušující výpravu pro celou rodinu za desítkami dalších zvířecích hrdinů, kteří tajně žijí v naší metropoli.

SEZNAM PROMÍTAJÍCÍCH KIN V CELÉM ČESKU
Trailer Planeta Praha