Výsledky hledání "after-fermentation" v anglicko-českém slovníku:
Slovo | Překlad | Výslovnost | Definice | Viz také |
---|---|---|---|---|
after-fermentation | dokvašování | [a:ftə fə:menteišən] | secondary fermentation | |
fermentation | fermentace, kvašení | [fə:menteišən] | The anaerobic transformation of organic compounds by micro-organisms, chiefly carbohydrates, into end-products useful to man. This process provides energy for the micro-organisms. | |
fermentation gas | fermentační plyn | [fә:minteišәn gæs] | ||
fermentation agent | původce kvašení | [fə:menteišən eidžənt] | ||
fermentation industry | kvasný průmysl | [fə:menteišən indastry] | Use of the activity of micro-organisms to convert one substance to another including distilling and brewing and industries manufacturing malt vinegar, yeast, cider, antibiotics, vitamins, cheese, wine and organic acids. | |
grape fermentation | vinné kvašení | [greip fə:menteišən] | ||
lactic fermentation | mléčné kvašení | [læktik fə:menteišən] | ||
natural fermentation | přirozené kvašení | [næčərəl fə:menteišən] | ||
secondary fermentation | dokvašování | [sekәnderi fә:minteišәn] | after-fermentation | |
lactic-fermentation bacteria (pl., bacterium sg.) | baktérie mléčného kvašení (pl.) | [læktik fə:menteišən bækti:riə] |