Ekoslovník



Výsledky hledání "fermentation" v anglicko-českém slovníku:


SlovoPřeklad Výslovnost Definice Viz také
after-fermentation dokvašování [a:ftə fə:menteišən] secondary fermentation
fermentation fermentace, kvašení [fə:menteišən] The anaerobic transformation of organic compounds by micro-organisms, chiefly carbohydrates, into end-products useful to man. This process provides energy for the micro-organisms.
fermentation gas fermentační plyn [fә:minteišәn gæs]
fermentation agent původce kvašení [fə:menteišən eidžənt]
fermentation industry kvasný průmysl [fə:menteišən indastry] Use of the activity of micro-organisms to convert one substance to another including distilling and brewing and industries manufacturing malt vinegar, yeast, cider, antibiotics, vitamins, cheese, wine and organic acids.
grape fermentation vinné kvašení [greip fə:menteišən]
lactic fermentation mléčné kvašení [læktik fə:menteišən]
natural fermentation přirozené kvašení [næčərəl fə:menteišən]
secondary fermentation dokvašování [sekәnderi fә:minteišәn] after-fermentation
lactic-fermentation bacteria (pl., bacterium sg.) baktérie mléčného kvašení (pl.) [læktik fə:menteišən bækti:riə]